Smeštaj Ruma

Jezero Borkovac

Borkovačko jezero, kao omiljeno izletište Rumljana ali i gostiju sa strane, predstavlja veštačku akumulaciju izgrađenu 1970. godine. Prostire se na 42 hektara i dugo je oko 2,5 km. Zahvaljujući redovnom poribljavanju i čistoj vodi, jezero Borkovac je poslednjih godina postalo raj za ribolovce kako iz zemlje tako i inostranstva. Obiluje kupnim primercima šarana, soma i smuđa, a takođe je bogato i babuškama, amurom i tolstolobikom.

Posebnu draž za ribolovce ali i izletnike pružaju četiri kućice na vodi koje poseduju spavaću sobu, mokri čvor i kuhinju i predstavljaju odlično mesto i za sportski ribolov i za odmor i uživanje. Jezero ima i uređenu plažu a voda je vrlo topla i pogodna za kupače. Pored jezera nalazi se i park-šuma, sa pešačkim i biciklističkim stazama, restoranom i mestima za kampovanje gde tokom toplih dana a naročito za prvomajski uranak gostuje veliki broj ljubitelja prirode iz cele zemlje.

Borkovac se nalazi na 3 km severno od centra Rume i 40-ak kilometara od Novog Sada. Uređeno je potpuno sa stazama za pecaroše a obezbeđen je i smeštaj u obližnjem hotelu ili u samoj Rumi.